Política

Matas té temps fins a la mitjanit per pagar 3 milions d'euros si vol eludir la presó

L'expresident balear està acusat de 12 delictes de corrupció relacionats amb la construcció del velòdrom Palma Arena, a Palma de Mallorca. El seu advocat diu que haurà d'aprofitar al màxim el termini perquè té dificultats per reunir els diners

L'expresident balear pel PP Jaume Matas té fins a aquest dimecres a la mitjanit per pagar la fiança de tres milions d'euros que li ha imposat el jutge si vol evitar la presó preventiva. Matas està acusat de 12 delictes de corrupció relacionats amb la construcció del velòdrom Palma Arena, a Palma de Mallorca.

La defensa de l'expresident ha recorregut la fiança perquè la considera desproporcionada, però això no invalida l'obligació de pagar-la per esquivar la presó. També des de la defensa s'assegura que s'estan fent totes les gestions per obtenir els diners, una tasca complicada atès que hi ha hagut la Setmana Santa pel mig.

L'advocat Rafael Perera considera sobre la fiança que els arguments que han fet servir per presentar el recurs "són estrictament tècnics". Malgrat tot, ha reconegut que familiars i amics de Matas li han ofert el seu suport, si bé no ha amagat la dificultat de reunir aquesta quantitat de diners.

L'advocat ha dit que Matas "ha tingut la pena del telediari" al·legant que considera que els mitjans de comunicació "s'han excedit en la valoració i en anticipar el judici". Segons ell, s'ha fet "un judici paral·lel i això no es convenient en una societat democràtica".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.