Política

Detingut l'encarregat de desviar fons a l'exterior en el cas Gürtel

Es tracta d'Arturo Gianfranco Fasan, un ciutadà suís que s'encarregava d'enviar a l'estranger els recursos econòmics de la trama de corrupció del PP

Agents  del grup de blanqueig de capitals de la Policia Nacional han detingut en el marc de l'operació Gürtel Arturo Gianfranco Fasan, Fafa, de nacionalitat suïssa, que suposadament dirigia l'estructura encarregada d'enviar a l'estranger els recursos econòmics de la trama de corrupció que esquitxa el PP.

La detenció de Fafa s'ha produït aquest dimecres a la tarda a l'aeroport de Barajas, segons fonts de la investigació.

El detingut, segons les mateixes fonts, forma part de la xarxa de corrupció dirigida per Francisco Correa i vinculada a diferents càrrecs del PP.

Gianfranco Fasan s'encarregava de la plataforma que movia els recursos econòmics de l'organització liderada per Correa cap a l'exterior i feia operacions financeres en productes negociats en mercats financers.

El nom d'Arturo Gianfranco Fasana ja apareixia en l'interlocutòria d'inhibició del jutge de l'Audiència Nacional
Baltasar Garzón emesa el 5 de maç passat.

Segons Garzón, Fafa gestionava a l'exterior els recursos financers de la xarxa Gürtel, com consta en un document intervingut en la caixa de seguretat número 52 del carrer Velázquez 96 de Madrid, de la qual era titular un altre dels imputats i estret col·laborador de Correa, Pablo Crespo Sabaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.