Política

Puig: "CiU està més lluny de qualsevol possible col·laboració amb el PSOE"

Convergència

El secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, ha assegurat avui que CiU està "més lluny de qualsevol possible col·laboració" amb el PSOE després del congrés d'aquest partit, en què, segons el seu parer, els socialistes s'han distanciat del centre "amb postures ideològiques de consum intern".
En una trobada amb mitjans de comunicació a Barcelona, Puig ha assenyalat que CiU observa "amb preocupació" el "divorci" entre els discursos i la realitat en un congrés "cosmèticament ben ordenat", però en què el partit que governa no ha plantejat "cap proposta" per superar la principal preocupació de la societat en aquests moments: la crisi econòmica.

Segons Puig, el PSOE "s'allunya del centre amb postures ideològiques de consum intern" que són "negatives" per a Catalunya i el PSC s'ha mantingut "amagat", ja que "no té un paper" dins de la direcció nacional.

Doble llenguatge
El dirigent de CDC ha denunciat el "doble llenguatge" del PSOE, que llança "cants de sirena" en el seu congrés amb l'aprovació d'un text de suport al model d'ensenyament lingüístic de Catalunya, a l'hora que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ordena a la Generalitat que adopti les mesures necessàries per al compliment de la impartició de la tercera hora de castellà en els centres d'educació primària a partir de setembre.

Per Puig, aquesta decisió, de la que n'ha responsabilitzat el PSC, suposa "una amenaça" per al model d'immersió lingüística de Catalunya.

També ha criticat "la complicitat" del PSC en aquest assumpte i ha reiterat que el PSOE "obre una porta que no va obrir ni el PP amb majoria absoluta".

Congrés del PPC
Puig s'ha referit també al congrés del Partit Popular de Catalunya (PPC), on s'ha demostrat que hi ha una 'fractura interna' dins la formació. 'Quan la direcció d'un partit va contra de la democràcia interna això es paga', ha assenyalat el líder convergent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.