Societat

1.400 € de multa per protestar per la permissivitat de l'Ajuntament davant dels seguidors del Rangers

ZONA METROPOLITANA

Els germans José María i Àngel López, veïns de Barcelona, han denunciat que han estat sancionats per l'Ajuntament amb tres multes que sumen 1.400 euros per fer un acte simbòlic de protesta al novembre per la passivitat de l'administració municipal davant l'incompliment de nombrosos preceptes de l'Ordenança Cívica per part de seguidors dels Glasgow Rangers, que va disputar un partit de Lliga de Campions contra el Barça.

La protesta, del 9 de novembre passat, va consistir a col·locar uns cartells amb el lema 'Pixing' davant del monument a Francesc Macià de plaça Catalunya, i un dels germans, disfressat d'alcalde de Barcelona, el va inaugurar.

Segons han explicat els afectats, un agent dels Mossos d'Esquadra els va identificar i va cursar l'informe corresponent a l'Ajuntament de Barcelona, que els ha imposat tres multes, que sumen 1.400 euros, per vulnerar la mateixa Ordenança Cívica, ja que se'ls acusa de posar cartells publicitaris en llocs no permesos. Els dos germans ja han anunciat que han presentat un recurs per aquestes multes, ja que en cap moment van posar un cartell publicitari, ni van enganxar res, segons ha explicat Sergi Santacana, advocat del Col·lectiu Ronda que porta el cas.

A l'AVUI.CAT
La situació va tenir un segon capítol dies després quan els germans van posar a l'AVUI.CAT un comentari explicant aquesta protesta, i varen rebre la resposta de qui deia ser el Mosso d'Esquadra que els havia denunciat, que els insultava i desqualificava.

Els afectats han explicat que no tenen "cap dubte" que és l'agent que els va identificar perquè els citava pel seu segon cognom. Per aquesta actuació, s'ha interposat una queixa al Síndic de Greuges i en volen posar una altra al departament d'Interior, tot i que consideren que és difícil que es trobi l'autor dels escrits i a més que se'l sancioni.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.