Societat

Tres nous casos confirmats de grip nova a Catalunya

Ja hi ha catorze catalans infectats amb el virus A/ H1N1 i tretze sospitosos. El nombre de malalts contagiats a tot l'Estat puja a 44

El departament de Salut va confirmar ahir que a Catalunya ja hi ha 14 casos de persones contagiades amb la grip A(H1N1). Els tres últims casos confirmats van ser atesos a l’Hospital Doctor Trueta de Girona, el Joan XXIII de Tarragona i l’Hospital de Sant Pau de Barcelona. Es tracta d’un home de 21 anys i dues dones de 22 i 55 anys que presenten un quadre clínic lleu i evolucionen “molt favorablement” a casa seva. Un dels casos confirmats no havia viatjat a Mèxic, sinó que és un familiar que conviu amb un altre pacient que pateix aquesta modalitat de grip.

Mèxic, EUA, Canadà

Amb les tres confirmacions d’ahir i i un nou cas a Aragó, l’Estat espanyol ja arriba a un total de 44 persones contagiades amb la grip nova. És el país d’Europa amb més casos de grip porcina, va informar l’OMS, que va reconèixer 898 casos a tot el món. 506 a Mèxic, 226 als Estats Units, i 85 al Canadà, els tres països capdavanters.

L’epidèmia de la nova grip ja afecta 19 països després que ahir Colòmbia confirmés el seu primer cas. Mentrestant i des de Mèxic, epicentre de la nova grip, el secretari de Salut, José Ángel Córdova, assegurava que l’epidèmia de grip A(H1N1) ha entrat en fase de descens. Va situar el punt més àlgid de la infecció entre els dies 23 i 28 d’abril.

Tot i que va indicar que la transmissió del virus té una tendència a la baixa, va recordar que hi ha casos en 23 dels 31 Estats que formen el país i no va amagar que se’n podrien descobrir més en altres regions.

Mentre les autoritats sanitàries explicaven l’evolució de la nova grip, el director d’Alerta i Resposta Global de l’Organització Mundial de la Salut, Michael Ryan, deia des de Ginebra que ells ja havien advertit Mèxic d’un inusual augment dels casos de pneumònia a l’Estat de Veracruz l’11 d’abril, però que aleshores les autoritats mexicanes van rebutjar que es pogués tractar d’una epidèmia. Segons Ryan, el 12 d’abril l’OMS ja tenia posada l’atenció a Mèxic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.