Societat

El manifest contra les elèctriques i la gestió del govern ja té el suport de 111 alcaldes

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, llegeix públicament el manifest contra els efectes de la nevada

L'Ajuntament de Lloret de Mar s'ha convertit aquest dilluns en el 111 ajuntament que s'ha adherit al manifest de protesta dels municipis afectats per la nevada del 8 de març per la greu avaria elèctrica que va provocar l'apagada de gran part de les comarques gironines i també per la manca d'informació i de coordinació de les administracions.

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, en un ple extraordinari amb aquest únic punt en l'ordre del dia, ha llegit el manifest que exigeix que "les companyies elèctriques assumeixin la seva responsabilitat" per la manca subministrament elèctric i per les conseqüències que l'avaria ha tingut en serveis bàsics i també en l'economia. El manifest insta el govern de la Generalitat a exigir el restabliment de la normalitat en el subministrament elèctric a la zona afectada i a obligar les empreses a fer auditories de les línies elèctriques, tant les afectades pels talls com les que s'han mantingut.

Els alcaldes també reclamen al govern català que revisi els protocols de Protecció Civil d'emergències, per fer-los més operatius, i una millora dels sistemes de comunicació i els procediments d'informació, els més malmesos per la caiguda de subministrament elèctric. Els ajuntaments demanen igualment que el govern obri línies de d'ajut per pal·liar el cost de les atencions que els serveis municipals han hagut de subministrar davant els problemes de calefacció, subministrament d'aliments i mesures de suport. Els municipis reclamen igualment línies d'ajut per a la neteja de boscos i camins malmesos per la nevada.

L'alcalde de Lloret de Mar, Xavier Crespo, ha posat veu aquest dilluns a la indignació de municipis i ciutadans per les greus deficiències patides arran de la nevada del 8 de març, que han afectat milers de ciutadans durant una setmana i que, en molts casos, han estat resolts de forma provisional mentre no es reparen les torres elèctriques caigudes.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.