Societat

Unes 145.000 persones assisteixen al Piromusical de la Mercè

L'acte de comiat ha estat un dels més multitudinaris dels últims anys. El balanç global de les celebracions es xifra en 1.600.000 assistents

Unes 145.000 persones van assistir aquest diumenge a la nit al Piromusical de la Mercè 2009, que es va fer a l'avinguda Maria Cristina i va homenatjar la Nova Cançó i el cinema, segons ha informat l'Ajuntament de Barcelona.

La Mercè d'enguany s'ha abonat a aniversaris com el cinquantè de la mort del folklorista Joan Amades i els 150 anys des de l'aprovació del pla de l'Eixample d'Ildefons Cerdà. I el piromusical no va ser una excepció. Tot i que l'eix central de l'espectacle, celebrat ahir a l'avinguda de la Reina Maria Cristina, van ser les bandes sonores de pel·lícules actuals, en el primer bloc del piromusical van sonar temes de la Nova Cançó, que fa 50 anys.

El piromusical va posar punt final a unes festes amb un notable èxit de públic. Sense comptar aquest últim espectacle, l'Ajuntament de Barcelona va fixar el balanç d'assistència de la Mercè 2009 en 1.600.000 persones. Les activitats tradicionals, com la cavalcada de la Mercè i el correfoc, són les que van atreure més assistents. També els concerts del Parc del Fòrum van registrar una assistència mitjana de 50.000 persones.

L'Ajuntament va destacar la descentralització dels escenaris i la diversificació de l'oferta com a clau per explicar "la massiva assistència de públic" a la Mercè.

Tot i aquest èxit, la festa major no ha estat exempta de polèmiques, com la greu agressió en un hotel del Fòrum i el triomf absolut del botellón a les nits. En la nota oficial de balanç, l'Ajuntament assegura que "el civisme" ha marcat el curs de les celebracions, que han transcorregut "amb normalitat".

No obstant, sí que lamenten "l'incident" entre l'empleat de l'hotel i un grup reduït de joves. Pel que fa al botellón, les dades de l'última nit -de dissabte a diumenge- parlen de 5.994 llaunes decomissades per la Guàrdia Urbana, 1.738 de les quals es van precintar en dos locals de la ciutat.

La nota oficial tampoc no diu res de la retallada de la despesa, exemplificada en la supressió de la recepció al Palauet Albéniz. Un escenari que no va deixar de ser protagonista durant la Mercè i que, per primera vegada, es va obrir al públic en general.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.