Societat

Confirmats els primers casos de grip nova a Suïssa i Holanda

S'eleva a 12 el nombre de països amb casos confirmats de contagi del virus A/H1N1, set dels quals a Europa

Els primers casos de grip nova a Suïssa i a Holanda han quedat confirmats aquest dijous. A Suïssa es tracta d'un home que va tornar recentment d'un viatge a Mèxic, segons han informat les autoritats sanitàries del país. El cas d'Holanda es tracta d'un nen de tres anys que va tornar de Mèxic aquesta mateixa setmana.

D'aquesta manera s'eleven a 12 els països amb casos confirmats de grip porcina (Mèxic, Estats Units, Estat espanyol, Alemanya, Àustria, Canadà, Costa Rica, Gran Bretanya, Israel, Nova Zelanda, Suïssa i Holanda)

Després d'un primera prova realitzada aquest dimecres a la tarda i que va ser considerada negativa, el pacient havia tornat a casa seva, però va ser hospitalitzat novament després que una segona prova donés positiu. L'error inicial, segons l'hospital, s'ha degut a "una mala interpretació del comentari que acompanyava el primer resultat del laboratori".

La situació actual del malalt és estable, segons l'hospital que l'atén, a la localitat de Baden (Argovia). Totes les persones que han mantingut contacte amb el pacient han estat informades i els han demanat que no surtin de casa.

A Suïssa hi ha, de moment, 24 persones sospitoses de tenir el virus en diverses zones del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.