Societat

Més de 44.000 escolars no han fet escola a causa de la nevada

Els centres educatius de la Catalunya Central i de les comarques gironines són els més afectats pel temporal

El nombre d'escolars que s'han quedat sense classe aquest dilluns va pujant i ja és de com a mínim 44.195 a causa de la nevada, que ha obligat a tancar 172 centres i ha obligat a suspendre 608 rutes de transport escolar.

El temporal de neu ha tingut una forta incidència tant a la Catalunya Central, on ha provocat el tancament de 82 centres i la suspensió de 150 rutes de transport escolar que han deixat sense classe 17.936 alumnes. A les comarques gironines, 46 centres no han pogut obrir i la precipitació de neu ha obligat a suspendre 263 rutes de transport escolar que han deixat sense escola a 12.094 alumnes. La previsió que a les hores de la tarda s'intensifiqui la nevada ha fet que molts centres hagin avisat les famílies perquè vagin a recollir els escolars i suspenguin les classes.

A la demarcació de Lleida han estat 21 els centres que no han iniciat les classes i han quedat interrompudes 117 línies de transport escolar que han afectat 3.881 alumnes. A les Terres de l'Ebre, la interrupció de deu línies ha deixat sense classe 391 alumnes de la Terra Alta i la Rivera de l'Ebre. A les terres del Camp de Tarragona s'han suspès 22 línies de transport escolar que han deixat sense classe 663 alumnes, però no ha tancat cap centre.

Al Maresme-Vallès Oriental, la suspensió d'una ruta de transport ha deixat sense classe 1.367 nens i nenes, mentre que al Vallès Occidental, s'han suspès 30 rutes, que han afectat 2.232 alumnes a Vacarisses, Rellinars, Rubí, Cerdanyola i Sant Llorenç Savall, a més del tancament de set escoles. Al Baix Llobregat, quatre centres han quedat tancats i també han quedat suspeses quatre línies de transport escolar.

A Barcelona-comarques s'ha hagut de tancar deu col·legis, que han deixat sense classe 3.200 alumnes i diverses línies de transport han hagut de ser interrompudes.

Les universitats de Vic i de Girona també han suspès les classes.

Protecció Civil manté activada la fase d'emergència 1 del pla Neucat per a tot aquest dilluns i matinada de dimarts a causa de les intenses nevades que afecten gran part de Catalunya. Les precipitacions han afectat el trànsit a 69 carreteres i d'aquestes quatre estan tallades. Ja són més de 44.000 els escolars que s'han vist afectats pel temporal, que ha provocat la suspensió de moltes rutes de transport escolar. Protecció Civil demana que no es circuli per la xarxa viària catalana, especialment a l’AP7 i la N-II en sentit nord, i es recomana no fer cap activitat a l’aire lliure al Litoral, al pre- Pirineu i al Pirineu. Protecció Civil també ha activat la fase d'alerta del Procicat pel risc d'allaus.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.