Societat

La reforma de la Llei de l'avortament supera el seu primer tràmit al Congrés

La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha assegurat que buscaran l'equilibri amb els partits sobre el punt que diu que les noies de 16 anys poden avortar sense consultar als pares

El ple del Congrés dels Diputats ha rebutjat aquest dijous per 183 vots contra 162 a favor i una abstenció les esmenes a la totalitat del projecte de Llei de reforma de l'avortament, que han defensat el PP, UPN, UPyD i vuit diputats de CiU. Així, han rebutjat les esmenes PSOE, ERC, ICV, IU i PNB, que estan satisfets amb la norma per considerar que millora les garanties jurídiques i sanitàries de les dones que volen avortar.

La ministra d'Igualtat, Bibiana Aído, ha defensat la reforma perquè seria "inexplicable", ha dit, no tirar endavant superant les "carències" de la norma per fer-la "més segura i equilibrada". El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha afirmat que "tindrem una llei com la dels millors països en la defensa de drets i llibertats individuals".

Es buscarà l'equilibri en el punt més polèmic

Durant la defensa de la norma per part de la ministra d'Igualtat, ha assegurat que sobre el punt més polèmic, que les noies de 16 i 17 anys puguin avortar sense consultar als pares, es buscarà "un punt d'equilibri entre els diferents grups parlamentaris".

Des del PP, Sandra Moneo, ha assegurat que el govern socialista "vol imposar un sistema d'avortament lliure" en contra de l'opinió del carrer. Fins i tot ha arribat a assegurar que la nova configuració de Llei "ofereix l'avortament com un mètode anticonceptiu més".

Concepció Tarruella i Jordi Xuclà, representants de CiU, creuen que la reforma és una "cortina de fum" davant de l'opinió del carrer, que consideren contraria a aquesta reforma, al·legant que "avortar no és un dret" i que caldria esforçar-se més per ajudar aquelles dones que tenen dificultats per prosseguir amb el seu embaràs.

El diputat d'ERC, Joan Tarda, a favor d'aquesta reforma, però que consideren poc ambiciosa, ha dit al govern espanyol que si volen comptar amb el seu vot hauran de fer set modificacions, les més importants, l'objecció de consciència del personal mèdic i l'oferta d'anticonceptius gratuïts, en principi, per a les classes més pobres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.