Esports

Ingla i Rosell s'emboliquen en una guerra d'acusacions

L'un, interrogat per Josep Cuní, retreu a l'altre una investigació per frau al Brasil.  L'implicat respon que el portarà al jutjat. El primer s'hi torna atribuint-li un desfici per "col·leccionar querelles". Tots dos reclamen joc net i es repten mútuament a "explicar el projecte"

Marc Ingla i Sandro Rosell, dos dels precandidats a les eleccions del Barça que havien estat vicepresidents de Joan Laporta, s'han convertit en protagonistes de la cursa electoral aquest dimarts, amb una escalada de declaracions i contradeclaracions que podrien acabar als jutjats. El tema estrella, d'anada i tornada, ha estat una investigació per frau oberta per la fiscalia del Brasil i en la qual estaria implicat Rosell. L'episodi ha començat al matí i s'ha arrossegat tot el dia.

Després de diversos dies de llançar-se acusacions mútues per trucades o SMS enviats a socis sense que estigui clar d'on han tret les dades –una i altra candidatura asseguren que els contactes són personals o que en tot cas "hi ha bases de dades legals que es poden comprar"–, avui s'ha obert una guerra nova.

La primera estocada ha estat al programa Els Matins, de TV3, que ha entrevistat Ingla. Amb l'estil habitual, Josep Cuní ha interrogat el convidat sobre l'afer del Brasil tot assegurant-li que són membres de la seva candidatura els que fan córrer aquesta informació. "No, no estem darrere d'això, és un afer que a mi em va arribar aquest diumenge. Tots els blogs en van plens, és més que públic al Brasil. Si vostè fa Google en portuguès i busca el nom d'Alexandre Rosell surt tot, jo estic igual de sorprès que vostè", ha respost Ingla després d'un primer intent de fer veure que no sabia de què li parlaven.

Cuní ha exposat aleshores que la fiscalia brasilera investiga unes suposades comissions il·legals cobrades per uns partits amistosos jugats al país sud-americà. "Això sembla. Sembla que hi ha un encausament...", ha començat a contestar Ingla, però Cuní l'ha tallat: "No, un encausament no, una investigació de la fiscalia, no és el mateix". "Bé, sí, no sóc tècnic jurídic", ha admès Ingla.

Finalment, després de tornar a desvincular-se de la circulació d'aquesta informació a Catalunya, Ingla ha puntualitzat: "Hi ha dos problemes amb el senyor Alexandre Rosell. Els seus negocis de futbol, perquè contracta partits amistosos, gestiona jugadors, etc, i després que hi hagi sospites o investigacions de frau i de corrupció que impliquen l'Estat brasiler. Això mereix, almenys, explicacions al soci. Si ell fos escollit, això tindria un impacte en el club, en la seva imatge i en la seva representativitat, per tant Rosell ha de donar explicacions".

Reacció
Hores després, Rosell ha anunciat que aquest dimecres presentarà una demanda contra Ingla, informa l'agència Efe. "Ingla s'ha passat de la ratlla. Ha dit públicament aquest matí, a la televisió pública de Catalunya, que estic encausat, i demà presentarem una demanda per defensar el nostre honor", ha dit des d'Andorra, on ha fet campanya aquesta tarda.

Segons Rosell, fins ara ha deixat passar "els rumors, insinuacions i llegendes urbanes" que s'han fet córrer sobre ell, però ha insistit que aquesta vegada Ingla ha traspassat tots els límits. "Jo no estic encausat ni he estat encausat mai en res", ha subratllat aferrant-se a la primera expressió utilitzada per Ingla i corregida per Cuní.

També ha aprofitat l'ocasió per assegurar que tot el que s'ha escrit sobre aquesta investigació al Brasil són "difamacions" i ha puntualitzat que la presumpta implicació d'una empresa seva en el cas és "una informació que s'ha manipulat d'una forma que no té sentit". "Que facin una campanya neta d'una vegada i que expliquin el seu projecte al soci. El Barça no mereix el que estan fent", ha conclòs.

Marc Ingla ha respost immediatament, ja que quan Rosell ha fet aquestes declaracions el seu rival era al Mercat de les Flors, a Barcelona, presentant el seu projecte.

Dubte i reafirmació
"L'únic que he fet ha estat explicar el que he llegit mitjançant Google. Si Rosell vol fer un concurs de querelles, perquè també ha dit que vol querellar-se contra el president sortint que ha refundat el club des del 2003, que es centri i expliqui el seu projecte", ha replicat.

Però s'ha mostrat dubitatiu sobre les paraules pronunciades en l'interrogatori que li ha fet Cuní. Ha assegurat que no recordava "exactament" el que havia dit i ha matisat que, si ha comès un error ha estat "per un tecnicisme", i ha reconegut que potser dir que Rosell està "encausat" no ha estat encertat.

En canvi sí que s'ha reafirmat en la idea que "hi ha una sospita" i que Rosell "hauria d'explicar amb pèls i senyals en lloc de defugir el tema querellant-se", ha dit a Efe.

El blog de l'excap de comunicació del club
Qui està seguint l'afer des de fa dies i amb tota mena de detalls és Jordi Badia, excap de comunicació del Barça durant part del mandat de Joan Laporta, que va deixar el club abans que ho fessin els vicepresidents Marc Ingla, Ferran Soriano i Albert Vicens, ara agrupats en una candidatura juntament amb l'encara vicepresident Alfons Godall.

En el seu blog a internet, Badia fa dies que reprodueix el culebró judicial del Brasil, i en els seus post inclou links amb mitjans brasilers però també documents de la fiscalia, on apareixen com a implicades dues empreses participades per Rosell, Ailanto Marketing Ltda i Bônus Sports Marqueting.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.