Política

Uribe autoritza ara l'alliberament de guerrillers de les FARC a canvi d'ostatges

Colòmbia

L'executiu d'Álvaro Uribe ha autoritzat l'excarceració de guerrillers a canvi de l'alliberament d'alguns dels seus ostatges, entre els quals l'excandidata presidencial Íngrid Betancourt.
Segons un comunicat que s'ha fet públic aquesta matinada, Uribe ha signat un decret que permet l'inici de converses amb els terroristes per arribar a un acord humanitari. El Comissionat per la Pau de Colòmbia ha explicat que només cal que alliberin l'excandidata i 39 segrestats més perquè es pugui fer l'intercanvi amb un nombre indeterminat de rebels.

L'Alt Comissionat per a la Pau de Colòmbia, Luis Carlos Restrepo, ha anunciat: "Un mecanisme immediat per a l'acord humanitari, bàsicament consisteix que l'únic requisit perquè es realitzi l'acord humanitari és l'alliberament dels segrestats; n'hi ha prou que el grup armat organitzat al marge de la llei alliberi les persones segrestades, i el govern procedirà de manera immediata a sol·licitar a les autoritats judicials la suspensió condicional de la pena dels membres del grup armat, de tal manera que ells puguin rebre el benefici de l'excarceració".

La salut de Betancourt
La decisió de negociar l'alliberament de Betancourt arriba poc després que el Defensor del Poble assegurés que la salut de l'excandidata s'ha deteriorat encara més. Feia referència a unes informacions que asseguraven que la política havia sigut atesa en diversos centres mèdics de localitats de la selva.

En concret, i segons ha explicat el sacerdot Manuel Mancera, l'excandidata presidencial Íngrid Betancourt ha sigut atesa en un centre de salut d'un veïnat pròxim al lloc on està retinguda per les Forces Armades Revolucionàries de Colòmbia (FARC).

Així doncs, ha concretat que Íngrid va ser portada al veïnat a la zona selvàtica del Guaviare per diverses persones i un metge del lloc la va atendre i li va donar medicaments per combatre l'hepatitis B.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.