Política

Moratinos considera la independència de Kosovo "tan il·legal" com la guerra de l'Iraq

Canvis territorials

Els ministres d'Afers Exteriors de la UE aborden avui la nova situació a Kosovo, després que ahir es proclamés la seva declaració unilateral d'independència de Sèrbia. De la cita s'espera que surti una declaració que fixi "com expressar la voluntat general dels Vint-i-set" en relació amb els fets.

Els Vint-i-set participen d'"una posició comuna" sobre l'estabilitat necessària a la regió, no així pel que fa a reconèixer la independència unilateral de Kosovo. En aquest sentit, tot i que hi ha més de 20 països comunitaris disposats a reconèixer de manera relativament ràpida Kosovo, com Alemanya o Itàlia, altres, com Espanya, Grècia, Xipre, Eslovàquia, Hongria i Romania, s'hi resisteixen.

De fet, el ministre d'Exteriors de l'Estat espanyol, Miguel Ángel Moratinos, ja ha assegurat que Espanya s'hi oposa frontalment perquè considera la proclamació d'independència tan "il·legal" com la guerra de l'Iraq.

"El Consell [de ministres de la UE] abordarà l'assumpte" [la independència de Kosovo], del qual "prendrà nota", han afegit. Alhora, els ministres d'Exteriors recalcaran que l'statu quo a Kosovo "és inacceptable" i que donaran suport a un Kosovo "democràtic" i "multiètnic". També subratllaran la disposició de la UE "de jugar un rol de lideratge" que contribueixi a l'estabilitat de la regió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.