Política

El govern francès està convençut de la il·legalitat de l'operació del Txad

El Govern francès està convençut de la il·legalitat de l'operació promoguda per l'ONG L'Arca de Zoé per a traslladar del Txad i el Sudan 103 nens cap a França.
El govern del Txad manté que es tracta d'un segrest i, en paraules del seu president, Idriss Deby, durà davant la Justícia als implicats perquè siguin castigats.

Amb els permisos
La companyia aèria Girjet, on treballen els 7 tripulants encarregats de traslladar els nens i retinguts des de dijous, assegura que tenia tots els permisos d'Aviació Civil d'aquest país per fer el vol, i que en ells figura que el seu motiu és rescatar nens per sotmetre'ls a tractament mèdic a França.

El director comercial d'aquesta companyia de vols xàrter, Antonio Cajal, ha expressat la seva satisfacció en conèixer que el cònsol espanyol a Camerun, Vicente Mas, ha arribat ja a Abéché, al sud de Txad, per iniciar les gestions amb les autoritats del país africà i conèixer la situació dels tripulants.

"En bon estat"
Antonio Cajal ha assegurat que els set tripulants de l'avió "es troben bé", que no han estat maltractats, que físicament estan "en bon estat", i que han rebut menjar i begudes de l'exèrcit francès. Ha explicat que ja no tenen contacte telefònic amb els tripulants, que desconeixen la situació legal en què es troben, i insisteix a desmarcar els treballadors de la companyia aèria dels de l'organització que va contractar el vol.

Les autoritats del Txad també mantenen en detenció cautelar als nou francesos (tres dels quals són periodistes).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.