Política

El president rus anuncia la fi de l'operació per "imposar la pau" a Geòrgia

Guerra al Caucas

El president de Rússia, Dmitri Medviédiev, ha anunciat la fi de l'operació per "imposar la pau" a Geòrgia. Amb tot, Rússia ha remarcat que les tropes russes es mantindran en les seves posicions. Per la seva banda, Geòrgia ha demanat proves que l'operació militar ha acabat.

"L'objectiu de l'operació per imposar la pau s'ha acomplert. La seguretat de les tropes de pau i dels ciutadans russos està garantida", ha assegurat Medviédiev, segons l'agència Interfax.

L'anunci del president rus arriba poques hores després que l'aviació del seu país hagi bombardejat de nou la ciutat de Gori, pròxima a la capital de Geòrgia, Tbilisi, causant diversos ferits i cinc morts, entre els quals un càmera holandès de la televisió RTL. Des de Rússia, però, es nega qualsevol bombardeig sobre Gori.

Medviédiev, ha fet aquest anunci durant una reunió amb el ministre de Defensa i el cap d'Estat de l'Exèrcit rus. El president rus els ha ordenat "aixafar, si sorgeixen, qualsevol focus de resistència o d'agressió" a la zona.

"L'agressor ha sigut castigat i ha patit baixes significatives. Les seves forxes armades han quedat desorganitzades", ha dit Medviédiev, que ha demanat una llista dels militars russos que s'han guanyat medalles i condecoracions durant l'operació militar.

Pacte de no agressió
Per la seva banda, el ministre d'Exterior rus, Serguei Lavrov, ha instat Geòrgia a firmar un pacte de no agressió amb les regions separatistes d'Ossètia del Sud i Abkhàzia, com a única sortida al conflicte.

Sense aquest pacte ha dit Lavrov, "estic segur que simplement no podrem seguir". A més, ha remarcat que les tropes de pau georgianes no han de tornar a Ossètia del Sud.

El ministre ha parlar de la ciutat georgiana de Gori com un dels punts des d'on s'ha llançat l'ofensiva militar contra el territori osseta. Rússa -ha assenyalat- advoca perquè el Consell de Seguretat de l'ONU aprovi una resolució que estipuli la "immediata" firma d'un pacte de no agressió i la retirada de les tropes georgianes de les zones des d'on van atacar Ossètia del Sud.

Sobre la possibilitat d'obrir negociacions amb Geòrgia, Lavrov ha subratllat que Rússia ha perdut tota la confiança amb les "actuals autoritats georgianes".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona