Política

El president de Geòrgia firma l'alto el foc unilateral davant els mediadors de la UE

Guerra al Caucas

El president de Geòrgia, Mikhaïl Saakaixvili, ha firmat l'alto el foc unilateral, primer fruit de les gestions diplomàtiques de la Unió Europea perquè acabin els enfrontaments a Ossètia del Sud.

Saakaixvili ha signat el document en presència dels ministres d'Exteriors de França, Bernard Kouchner, i Finlàndia, Alexander Stubb, que van arribar diumenge a la nit a Tbilisi per fer de mediadors de conflicte.

Segons la televisió georgiana, Kourchner i Stubb viatjaran aquesta tarda a Moscou, on entregaran el document d'alto el foc a la part russa.

Kouchner, que ha presentat al líder georgià un "pla per l'alto el foc" a la zona, escenari de combats per quart dia consecutiu, ha assegurat que Saakaixvili està "decidit a aconseguir la pau".

La declaració aquest diumenge d'alto el foc per part de Geòrgia, que es va retirar ahir mateix d'Ossètia del Sud, no ha servit de gaire fins ara. L'aviació russa ha bombardejat aquesta nit diferents objectius de la capital georgiana i altres localitats del país durant tota la nit, segons fonts oficials. Geòrgia ha respost també amb atacs.

"Han sigut atacs des de l'aire els radars situats a la muntanya Majata", ha dit a efe el portaveu del ministeri de l'Interior de Geòrgia, Shotá Utiashivili. Segons una emissora local, també hi ha hagut atacs aeris a la regió de Zugdidi, Jelvachauri (al sud-est del país) i Shiraki (a l'est) i a la localitat de Senaki, a l'oest del país, prop de la regió separatista d'Abkhàzia.

Els bombardejos russos han rebut la mateixa resposta per part de Geòrgia, que ha atacat diverses posicions russes a l'oest de la capital, Tbilisi. Segons una funcionària d'Ossètia del Sud, hi ha hagut almenys tres soldats russos morts i diversos ferits durant la nit.

Algunes fonts asseguren que els bombardejos russos arreu del país els han dut a terme una cinquantena d'avions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.