Política

Una delegació de la UE, l'OTAN, l'OCDE i els EUA intentaran pactar un alto al foc

Guerra al Caucas

Una delegació de la Unió Europea, l'OTAN, l'OCDE i els Estats Units viatja a Geòrgia per intentar fer de mediadors i pactar un alto al foc.
El primer ministre rus, Vladímir Putin, ha demanat a Geòrgia que aturi de forma "immediata l'agressió" contra Ossètia del Sud. Putin ha arribat aquest dissabte a la ciutat de Validkavkaz , a Ossètia del Nord, per supervisar sobre el terreny el flux de refugiats procedents d'Ossètia del Sud, segons ha informat l'agència de notícies Interfax.
L'expresident rus ha arribat des de Pequín per ser testimoni de l'estat dels milers de refugiats que travessen la frontera amb Ossètia del Sud, fugint dels atacs que des de fa dos dies protagonitzen les tropes georgianes, russes i dels separatistes ossetes.

En un discurs televisat Putina denunciat "la política criminal" de la direcció georgiana i ha qualificat de "legítima" i "necessària" l'acció de Rússia a Ossètia del Sud.

Putin arriba a Ossètia del Nord poques hores després que l'exèrcit rus hagi bombardejat la ciutat georgiana de Gori, provocant diversos morts i ferits entre la població civil.

La guerra al Caucas ja ha deixat 2.000 morts i uns 30.000 desplaçats, segons xifres del govern independentista d'Ossètia del Sud confirmades per Rússia. Segons Geòrgia, el número de morts són 129.

Després d'una reunió del Consell de Seguretat Nacional georgià, el president Saakaixvili ha proposat la declaració de la llei marcial a tot el país durant 15 dies per l'agressió militar russa, una proposta que ha aprovat el Parlament de Geòrgia.

D'altra banda, la delegació georgiana als Jocs Olímpics ha decidit abandonar la seva participació a Pequín com a protesta contra l'agressió militar russa al país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.