Política

L'exèrcit de Geòrgia bombardeja la capital de la separatista Ossètia del Sud

Món

Avions de l'exèrcit georgià han bombardejat durant tota la nit Tskhinvali, la capital de la regió separatista d'Ossètia del Sud, causant com a mínims 15 morts. L'ofensiva ha començat només unes hores després que l'exèrcit de Geòrgia i els separatistes d'Ossètia del Sud pactessin un alto al foc.

El primer ministre rus, Vladímir Putin, ha advertit que les accions "agressives" de Geòrgia a Ossètia del Sud tindran una "resposta" per part de Rússia. "El govern georgià ha recorregut a accions molt agressives a Ossètia del Sud, de fet ha llançat una guerra amb armament pesant i artilleria", ha declarat Putin a Pequín. "Hi ha víctimes, inclosos soldats russos de la força de pau", ha assegurat. "Això és molt trist i ocasionarà una resposta", ha afegit.

Una columna de vehicle que, segons els ossets, transportava ajuda humanitària des de la veïna república d'Ossètia del Nord, a la qual aspiren unir-se els separatistes, també ha sigut bombardejada per avions georgians, segons una agència d'informació russa. En la columna hi viatjava el president d'Ossètia del Nord, Teimuraz Mamsúrov, que n'ha resultat il·lès.

El primer ministre de Geòrgia, Vladimir Gurguenidze, ha assegurat en un missatge emès per televisió que "les tropes governamentals continuaran les seves accions fins que s'imposi la pau".

"Les nostres forces armades s'han vist obligades a començar a restablir la pau", ha remarcat el cap de govern georgià, que ha afirmat que malgrat les iniciatives de pau de Geòrgia "els separatistes han obert foc massiu contra pobles georgians".

Ossètia del Sud, integrada en territori georgià, és des de fa 15 anys un territori independent "de facto". Sota l'esfera de Rússia i dels ossets del nord, lluita contra el control de Geòrgia des del desmembrament de la Unió Soviètica.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.