Política

Washington anuncia que enviarà un representant a Geòrgia per mediar entre les parts

GUERRA AL CAUCAS

Els EUA van reafirmar ahir el seu suport a la integritat territorial de Geòrgia i van cridar a un alto el foc immediat a la regió secessionista d’Ossètia del Sud, segons va informar el portaveu del departament d’Estat, Gonzalo Gallegos, que va anunciar també que Washington enviarà un representant a la zona “per mediar entre les parts en conflicte”. Segons una font diplomàtica europea a Washington, l’enviat nord-americà s’unirà a un alt funcionari de França –país que ostenta la presidència de torn de la Unió Europea (UE)– i junts aniran a Geòrgia en una missió conjunta per intentar arrancar un alto el foc.

Des de Pequín, on tots dos van assistir ahir a la cerimònia inaugural dels Jocs Olímpics, el president nord-americà, George W. Bush, i el primer ministre rus, Vladímir Putin, van abordar la crisi caucàsica. Segons un portaveu de Putin, en un apart l’excap del Kremlin va informar Bush dels esdeveniments i li va indicar que nombrosos voluntaris russos estaven a punt per combatre a Ossètia del Sud i que seria “difícil retenir-los”. Segons el mateix portaveu, Putin es va mostrar “satisfet” per la resposta de Bush: “Ningú necessita la guerra”.

McCain i Obama
També la UE va cridar totes les parts al cessament de les hostilitats i a la represa de negociacions “per trobar una solució política a la crisi, en el respecte a la sobirania i a la integritat territorial de Geòrgia”. Finalment, els candidats presidencials als EUA, John McCain i Barack Obama, van coincidir a reclamar una fi immediata de les hostilitats i respecte per la integritat territorial de Geòrgia. n


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.