Societat

Geòrgia abandona la Comunitat d'Estats Independents per l'atac de Rússia

El president de Geòrgia, Mikhaïl Saakaixvili, ha anunciat aquest dimarts que el país abandona la Comunitat d'Estats Independents (CEI), creada després del desmembrament de la Unió Soviètica, en resposta a l'"agressió de Rússia".En un míting multitudinari a Tbilisi, Saakashvili ha dit que "s'acomiaden definitivament de la Unió Soviètica". "La URSS aquí no hi torna mai més", ha afegit el president de Geòrgia, que també ha fet una crida a Ucraïna i a altres països de la CEI a abandonar "aquesta agrupació que Rússia dirigeix com vol". A més, ha declarat "tropes d'ocupació" les forces russes que es troben als territoris georgians d'Abkhàzia i Ossètia del Sud.

La CEI integra Rússia i onze repúbliques més de la desapareguda Unió Soviètica, inclosa Geòrgia, que va signar l'acord d'ingrés el 1993 i el va ratificar un any més tard.

Geòrgia demana a l'OTAN una presència "més activa"
Les autoritats georgianes han demanat aquest dimarts a l'OTAN una presència "més activa" de l'aliança al seu territori, així com assistència militar per reconstruir les infraestructures danyades pels atacs russos.

Així ho ha explicat el representant georgià davant l'OTAN, Revaz Beshidze, després de reunir-se amb els ambaixadors dels països membres per analitzar el conflicte d'Ossètia.

Beshidze ha valorat les mostres "de solidaritat i comprensió dels aliats", però ha remarcat el canvi que ha suposat la invasió de les tropes russes i ha insistit en la necessitat d'una major implicació per part de l'OTAN.

Segons el diplomàtic georgià, els aliats han promès que estudiaran totes les seves peticions d'assistència.

Tbilisi també ha reclamat a l'OTAN un "suport polític clar", amb declaracions públiques contundents, així com una visita, en el futur pròxim, d'algun alt funcionari de l'organització, per coordinar la seva actuació amb la resta d'actors internacionals i garantir la fi de la violència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.