Política

Obama escombra a Barcelona

El senador d'Illinois obté el 78% dels vots, mentre que Hillary Clinton aconsegueix un escàs 18%

Barack Obama va obtenir el 78% dels vots que es van dipositar aquest dimarts en les votacions organitzades per Democrats Abroad a l'Ateneu Barcelonès. De la mateixa manera, Obama també va aconseguir més vots que cap dels seus oponents a Madrid, amb el 62% dels sufragis emesos. Democrats Abroad a Espanya assegura que centenars de participants, molts dels quals era la primera vegada que podien votar, van exercir el seu dret presencialment a les seus de Barcelona i Madrid. Aquests resultats, però, només reflecteixen les votacions presencials i no inclouen les que es van fer per internet.

Barack Obama va obtenir a Barcelona el 78% dels vots presencials mentre que Hillary Clinton va aconseguir el 18% dels sufragis. John Edwards va obtenir l'1% dels vots, igual que Kucinich. Quant a les votacions fetes a la seu de Madrid, Obama també va guanyar, amb el 62% dels vots. Hillary Clinton va obtenir millors resultats que a Barcelona, amb el 35% de les paperetes dipositades. Edwards i Kucinich va repetir resultats, emportant-se'n l'u per cent respectivament.

Les properes votacions primàries del Partit Demòcrata estan previstes per aquest dissabte a Louisiana (67 delegats en joc) i els caucus de Nebraska (31) i Washington (97) i l'elecció a les Illes Verges (9). Aquest diumenge hi ha caucus previst a Maine (34 delegats). Però allà on es podria jugar també bona part del futur dels candidats és el proper dimarts, 12 de febrer, que se celebren les primàries al districte de Colúmbia (37 delegats), Maryland (99) i Virgínia (101). També cal destacar una altra data important en aquest procés de primàries, que és el 4 de març, en què es posaran en joc els 444 delegats de quatre Estats (Ohio, Rhode Island, Texas i Vermont).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.