Política

Unió rebutja la fusió amb CDC, tot i que s'obre a "revisar i millorar" el pacte de la federació

Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha rebutjat aquest dilluns la fusió amb Convergència Democràtica de Catalunya (CDC), tal i com el partit d'Artur Mas ha plantejat durant el congrés d'aquest cap de setmana com a "primera opció".

"No volem perdre ni la nostra identitat ni la nostra centralitat política", ha assegurat el secretari general del partit, Josep Maria Pelegrí. La formació de Josep Antoni Duran i Lleida considera que la federació de CiU ha estat un "bon instrument" i s'ha obert a "revisar i millorar" el pacte per la federació. Sobre els plantejaments sobiranistes aprovats al conclave convergent, Unió ha remarcat que "més enllà de la sobirania hi ha vida".

Un dia després d'acabar el 15è congrés de Convergència, els seus socis han celebrat una reunió de la seva direcció en la qual han fet una valoració sobre el seu resultat. Després d'un silenci dels dirigents d'Unió durant setmanes, el secretari general socialcristià, Josep Maria Pelegrí, ha traslladat la ''felicitació'' als convergents pel seu congrés, ja que considera que ha servit per ''reforçar el seu projecte polític'' i que ''repercutirà positivament'' en la federació.

Recels al sobiranisme i la Casa gran
El secretari general d'Unió ha apel·lat en diverses ocasions de la roda de premsa posterior a la reunió de la direcció a la ''centralitat política'' i, de fet, ha mostrat alguns recels al reforçament del sobiranisme que s'ha fet durant el congrés de CDC i al projecte de la Casa gran del catalanisme.

Pelegrí ha reclamat de forma implícita que no hi hagi obsessió pel sobiranisme, ja que ''més enllà de la sobirania hi ha vida: amb respecte a les aportacions de Convergència, cal preocupar-se pels problemes de la gent''. El secretari general d'Unió ha recordat que en el passat el seu partit ha deixat ''ben clar el que som'', i ha lamentat que ''quan es parla del dret a decidir o a l'autodeterminació, és un dret inalienable a la persona''.

A més, ha recordat que Unió ha votat ''fins a tres ocasions l'autodeterminació al Parlament'' i que ''la sobirania la té cadascú, perquè és un dret de la persona''. Tot i avançar que no parla de CDC, ha alertat que ''llençar missatges messiànics sobre la independència o sobre determinats conceptes, porten a la confusió''.

Pel que fa al projecte de la Casa gran del catalanisme, Pelegrí ha dit ''respectar i defensar la pluralitat política del país'', tot afegint que ''és possible defensar Catalunya amb interessos comuns, amb pactes, intentant defensar una posició majoritària els interessos del país''. El número dos d'Unió ha afegit que ''el catalanisme polític quan ha volgut pot ser fort'', però ''cadascú respectat des de la seva ideologia i la seva trinxera''.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El TIJ insta Israel a revocar els assentaments il·legals i a aturar la discriminació als palestins

barcelona
Política

Mor als 80 anys l’expresident del Vietnam Nguyên Phú Trong (2018-2021)

Rússia

El periodista dels EUA Evan Gershkovich, condemnat per espionatge

Barcelona
POLÍTICA

Mor Frederic Prieto, primer alcalde de Cornellà de Llobregat en democràcia

Cornellà de Llobregat
tribunal

Una jutge si que amnistia Homs per malversació, desmarcant-se del Suprem

barcelona
Estats Units

Trump accepta la nominació i fa una crida a la “unitat”

Barcelona
Política

Rull torna a Lledoners

barcelona
política

La seguretat i el blindatge del Campus de Salut, prioritats de Junts pel proper curs

girona
Estat espanyol

Begoña Gómez s’acull al dret a no declarar al jutjat

Barcelona