Política

Ban Ki-moon condemna l'"ús excessiu de la força" contra civils per part d'Israel

El secretari general de l'ONU, Ban Ki-moon, ha condemnat l'ocupació excessiva de la força per part de l'exèrcit israelià en el bombardeig de la Franja de Gaza en el qual, segons fonts palestines, han mort 205 persones, tot i que es creu que la xifra final podria arribar a 500.

Ban ha manifestat la seva "alarma" pels greu incidents registrats avui i pel vessament de sang a Gaza, així com per la violència al sud d'Israel, i fa una crida a la fi immediata dels enfrontaments.

Ban "reconeix les preocupacions d'Israel davant del continu llançament de coets des de Gaza, i reitera fermament l'obligació d'Israel de respectar el Dret Internacional Humanitari i els drets humans", segons un comunicat penjat a la pàgina de l'ONU.

"Condemna els actuals atacs amb coets perpetrats per milicians palestins i està profundament afligit perquè les repetides crides a Hamas perquè posés fi a aquests atacs no fossin escoltats", ha dit.

Ban ha reiterat a més les seves crides que es permeti l'entrada a Gaza de subministraments i ajuda humanitària, necessària per a la població civil, i ha assegurat que ja està en contacte amb els líders regionals i internacionals, inclosos els membres del Quartet de Madrid, per intentar posar fi a la violència.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.