Política

Evo Morales accepta sotmetre's a un referèndum de revocació

Bolívia

El president de Bolívia, Evo Morales, ha acceptat sotmetre el seu mandat a un referèndum de revocació que ell mateix va proposar fa uns mesos i que aquesta matinada el Senat, controlat per l'oposició, ha aprovat per sorpresa i per unanimitat.
La crisi política boliviana ha donat així un nou gir que encamina el país a una consulta popular per revocar o ratificar el mandat de Morales, del seu vicepresident, Álvaro García Linera, i el dels nous prefectes (governadors), la majoria opositors.

Va ser el mateix Morales qui, el desembre del 2007, va presentar el projecte de llei sobre el referèndum davant el Congrés quan el país vivia una tensa situació relacionada amb el procés constituent.

Aquesta proposta, després de ser aprovada en primera volta a la Cambra de Diputats, va quedar durant mesos bloquejada al Senat.

"Vull reiterar la meva posició a sotmetre'm al poble, que ens digui qui serveix i qui no per governar", ha dit Evo Morales, per qui la consulta "és una forma d'aprofundir la democràcia" en el país i una expressió de respecte a la legalitat, l'Estat de Dret i el Congrés Nacional.

El president ha demanat al Congrés que li enviï al més aviat possible la llei de convocatòria del referèndum per promulgar-la de forma immediata.

Segons la legislació boliviana, la consulta hauria de fer-se dins dels noranta dies següents al vistiplau del president.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.