Societat

Mor un dels tres ferits molt greus en l'accident de Barajas i ja són 154 les víctimes mortals

Un dels tres ferits molt greus en l'accident de Barajas ha mort aquest dissabte a la tarda, segons ha informat la Conselleria de Sanitat de la Comunitat de Madrid.

Es tracta de María Luisa Estévez González de 31 anys, que ha mort a dos quarts de vuit a l'hospital La Paz on estava ingressada amb un 72% de cremades al cos i un pronòstic molt greu. Amb aquesta, ja són 154 les víctimes mortals en l'accident aeri de Barajas.

Divuit persones ferides continuen ingressades en diferents hospitals de Madrid. Entre ells hi ha dos ferits molt greus, una dona de 44, G. M. R., i un home de 57 anys, P. H. G. H., els dos ingressats a l'Hospital Ramon y Cajal.

També hi ha ingressats un ferit greu, dos estables dins de la gravetat, dos greus amb evolució favorable, deu que presenten evolució favorable i un amb pronòstic lleu.

Tercera reunió
Spanair ha assegurat als familiars de les víctimes que la companyia és la primera interessada en saber què va passar en l'accident a Barajas, que farà tot el possible per aclarir-ne les causes i que garantiran la transparència de la investigació.

Segons fonts presents a la reunió d'aquest dissabte al vespre, la companyia ha dit també ''taxativament'', que el mecànic que va revisar l'avió després del primer intent d'enlairament ''va fer tot el que havia de fer'', que era revisar per què no funcionava un dels mecanismes de l'avió que controla les temperatures.

La companyia ha assegurat que les caixes negres ja no estan a mans de Spanair sinó que les té Aviació Civil, i han instat aquest organisme a què faci pública la informació de la que disposi, quan abans millor.

La companyia ha reiterat a les famílies que ha de ser la comissió d'investigació qui determini quines van ser les causes de l'accident i que consideren que és molt probable que no es tracti únicament d'una sola raó sinó que les causes siguin diverses.

Pel que fa a les persones que van demanar sortir de l'avió, la companyia ha assegurat que és el comandant qui té sempre la última paraula i l'únic que pot decidir si algú pot sortir de l'avió o no.

L'ambient d'aquesta tercera reunió és de caire molt tècnic. Spanair està deixant preguntar a les famílies tot el que volen saber i ha acompanyat les seves explicacions de diapositives.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.