Societat

L'avió de Barajas va picar a terra amb la cua

L'MD-82 d'Spanair que va estavellar-se dimecres de la setmana passada a Barajas va picar a terra amb la cua i aquest primer impacte va provocar que es desprengués la part del darrere de l'avió. Després, l'aparell va recórrer 1.200 metres més fins que va quedar aturat, i aquest desplaçament no va ser continu, sinó en tres salts.

Són les primeres conclusions de la Comissió d'Investigació d'Accidents i Incidents Aeris d'Aviació Civil, segons ha explicat aquest dimarts a la tarda el seu secretari, Francisco Soto.

El primer impacte ja va ser fora de la pista, dada que es desprèn del fet que els investigadors no hagin trobat marques de pneumàtic o d'altres contactes violents dins de la pista 36L, sinó en la franja de terreny adjacent. Després del primer cop, l'aparell va trobar tres desnivells en el recorregut que va fer per terra, fet que el va fer rebotar diverses vegades.

Tot i aquestes primeres dades, tots els experts insisteixen que caldran mesos, o fins i tot un any, per aclarir del tot els fets i el cúmul de causes del sinistre en què van morir 154 persones.

 

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.