Societat

Els familiars de les víctimes de l'accident aeri de Barajas no podran escoltar les conversacions entregistrades en les caixes negres

Els familiars de les víctimes de l'avió d'Spanair que dimecres es va estavellar a l'intentar enlairar-se a la terminal 4 de l'aeroport de Barajas no podran escoltar les conversacions que les caixes negres de la nau van gravar, ja que estan sotmeses a un codi de confidencialitat.

Així ho ha transmès el portaveu del comitè de crisi de la aerolínia, Héctor Sandoval, als familiars que encara s'allotgen a l'Hotel Auditorium de Madrid durant la reunió diària que mantenen. Ha explicat que "les gravacions estan sotmeses a un codi de confidencialitat i només es poden fer servir per a investigacions", ha afirmat.

En qualsevol cas, ha afegit que "a vegades les comissions d'investigació inclouen en els seus informes finals la transcripció d'alguns paràgrafs". També ha explicat que les caixes estan situades en la bodega dreta del darrere de l'avió i protegides per les mantes d'aïllament tèrmic, i que graven dades i veus digitalment, però que és difícil llegir-les perquè estan en un codi especial". 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.