Cultura

Sergi Pàmies: "El que penso de la Fira de Frankfurt és escandalós"

L'escriptor confirma que no hi anirà i critica el paper del govern català en l'organització de la presència catalana

Sergi Pàmies ha optat per no acceptar la invitació de l’Institut Ramon Llull per participar en un parell d’actes a la Fira de Frankfurt. Així ho explicat a l’AVUI: “Dijous vaig rebre una carta de l’Institut Llull i un e-mail simultani per convidar-me a Frankfurt. Vaig respondre dient que no i que, textualment, m’acollia a la doctrina Bartleby de «m’estimaria més no fer-ho»”.

L’escriptor també aclareix que, en una entrevista que li han fet a COM-Ràdio, “vaig afegir que el que penso sobre l’expedició catalana a Frankfurt és il·legal. Però, insisteixo, el que és il·legal és el que penso, no l’expedició. I, per sort, encara tenim dret a pensar lliurement. Però també tenim l’alternativa de, quan ho considerem oportú, no dir-ho, precisament per no ser mal interpretats”.

És precisament per evitar males interpretacions que l’escriptor no ha volgut aclarir quins eren els motius de la seva decisió de respondre com el Bartleby de Melville.

L'entrevista
En declaracions a COMRàdio, Pàmies ha indicat, que "el que he contestat a l'hora de dir perquè no hi vaig és això: preferiria més no fer-ho, no anar-hi. Res més". Per a l'escriptor és millor "no donar més explicacions, perquè si les dono vindran els Mossos. És un escàndol".

L'escriptor ha assegurat: "El que jo penso de la fira no puc dir-ho perquè és il·legal". Pàmies s'ha mostrat crític amb el paper del govern català en l'organització de la presència catalana a Frankfurt. En aquest sentit, ha remarcat que "les coses que jo penso del que està fent la Generalitat en aquesta expedició no les puc dir perquè aniria a la presó, directe".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.