Economia

Planeta mantindrà la seva inversió a Vueling

Aerolínies

El grup editorial Planeta, màxim accionista de l'aerolínia de baix cost Vueling a través de la societat Inversiones Hemisferio, no té previst de moment desinvertir en la low cost malgrat la dimissió, aquest dilluns, dels seus membres al consell d'administració de Vueling, entre ells el fins ara president, Josep Miquel Abad, segons fonts dels grup editorial que no van voler fer cap més valoració i com va expressar també la nova presidenta de Vueling, Barbara Cassani, en un entrevista concedida a l'agència Efe.
Els consellers Ferran Conti, Josep Creuheras i el mateix Abad van presentar la dimissió per una "manifesta discrepància amb el màxim nivell de gestió" de la companyia, segons van informar ahir a la CNMV. Arran de la crisi de Vueling d'aquest estiu, quan l'aerolínia va haver d'anunciar una correcció a la baixa de la previsió de resultats i va perdre la meitat del seu valor a la borsa en pocs dies, els consellers que representaven Inversiones Hemisferio, entre ells Abad, van proposar mesures alternatives "per a un canvi de gestió radical" que van ser rebutjades o simplement no considerades dilluns pel consell.

Amb aquestes dimissions i la d'Enrique Morera, secretari del consell que havia estat proposat per Inversiones Hemisferio i pel fons Apax Partners, el primer accionista de Vueling amb el 15,9% es queda sense cap representant al consell de l'aerolínia.

Tot i aquesta situació, la companyia dóna per tancada la crisi i se centrarà a fer rendible la low cost en un entorn de forta competència a causa de l'entrada de Clickair al Prat i a les reiterades ofertes de Ryanair. La situació a la borsa, però, és cada dia més complicada i ahir Vueling va caure un 4%, fins als 11,6 euros per acció, poc més d'un terç dels 30 euros del seu debut fa deu mesos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.