Política

Bustos afirma que la proposta de vegueries és una llei “sense el consens mínim per plantejar-la”

El president de la Federació de Municipis diu que massa territoris s’oposen a l’avantprojecte de distribució territorial, i ha defensat alhora com a alcalde de Sabadell que no és necessari crear més administracions

Segons l’alcalde de Sabadell i president de la Federació de Municipis, Manuel Bustos, l’actual proposta de vegueries és una llei que suposa un “desencontre greu” al país. Ressaltant que la nova divisió territorial és “un pas important”, ha valorat que una nova organització territorial com s’està proposant s’ha de fer “amb el consens necessari”.

Bustos ha admès que va donar suport a l’avantprojecte presentat pel govern de la Generalitat per “un sí imperatiu” però que massa territoris s’hi oposen. Segons la seva valoració, actualment es tracta d’una “llei sense el consens mínim per plantejar-la”, i ha assegurat que el tripartit “té molta feina a fer” perquè la proposta final agradi a tothom, un fet que personalment veu possible. També ha criticat que la capitalitat de les vegueries sigui un tema que quedi obert.

Com a alcalde de Sabadell, ha declarat que avui en dia “la societat no necessita crear més Administracions” i ha defensat alhora que cal avançar en el camí d'“aprimar-les i redefinir-les”. Recordant alhora que la previsió d’àrea metropolitana que actualment hi ha a l’avantprojecte de vegueries “només refà el que ja va desaparèixer”, sense parlar “ni de més recursos ni de més finançament”. En aquest sentit, Bustos ha expressat que s’ha d’evitar crear nous instruments “que posin més distància entre els que administren i els que són administrats”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.