Societat

Una foto de Fritzl a Tailàndia obre nous dubtes sobre el cas

Successos

La premsa sensacionalista austríaca publica una foto de Josef Fritzl amb banyador, una imatge feta aparentment el 1998 a una platja de Tailàndia, un país conegut pel turisme sexual, on va estar dues setmanes de vacances amb un amic. Aquesta imatge obre nous dubtes sobre aquest escabrós cas.

El diari sensacionalista Kronenzeitung assegura que l'acusat ja tenia antecedents penals per assetjament sexual a una dona fet pel qual hauria passat per la presó. Una afirmació que les autoritats no han confirmat al·legant que aquests possibles delictes ja han prescrit.

L'elecció dels fills
L'estat de salut i els plors eren els criteris pels quals Fritzl va escollir a tres dels set fills que va tenir amb la seva filla per adoptar-los amb la seva dona.

Així, el destí de les tres criatures més tranquil·les va ser viure amb la seva mare al soterrani, sense veure la llum natural fins a ser alliberats el passat dissabte.

Fritzl havia pujat del soterrani a tres bebès de pocs mesos durant els anys 1993, 1994 i 1997, al·legant davant la seva família que la seva filla els havia abandonat davant de casa.

Aquests tres nens van créixer a la casa familiar com si fossin néts i després van ser adoptats per Fritzl i la seva dona Rosemarie.

"Consternat"
L'advocat de Josef Fritzl, l'austríac de 73 anys que va tancar durant 24 anys en un soterrani la seva filla, a la qual va violar i amb qui va tenir 7 fills, ha dit aquest dimarts que l'home està "consternat i emocionalment trencat".

El lletrat Rudolf Mayer ha assegurat que encara no ha parlat amb Fritzl sobre les acusacions que hi ha contra ell, és a dir, haver violat la seva filla Elisabeth des dels 11 anys, haver-la tancat en un zulo a partir dels 18 i haver tingut set fills amb ella.

"No hem tingut temps i primer he d'estudiar l'acte d'investigació", ha assenyalat.

L'advocat ha afirmat que dóna per fet que la justícia dictarà presó preventiva per Fritzl aquesta mateixa tarda, decisió que no pensa recórrer.

Fins a la pròxima revisió de l'ordre de presó, el 13 de maig, l'advocat vol estudiar si les acusacions són coherents.

Josef Fritzl va confessar dilluns haver empresonat la seva filla durant 24 anys al soterrani de casa seva a la població d'Amstetten, haver-la pegat i violat sistemàticament i de ser el pare dels set fills que va tenir la dona en condicions infrahumanes. Un dels nadons va morir tres dies després del part.

Tres dels fills van ser integrats com a néts i al mateix temps com a fills adoptius pel mateix Fritzl i la seva dona, mentre que els altres tres han viscut tota la seva vida en el soterrani, sense veure la llum del dia fins dissabte passat, quan van ser alliberats pel seu pare-avi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.