Política

Bhutto exigeix la dimissió de Musharraf com a president del Pakistan

Des d'aquesta matinada, la líder opositora i exprimera ministra està tancada a la casa de Lahore sota arrest domiciliari

La líder opositora Benazir Bhutto ha exigit la dimissió del president de Pakistan, el general Pervez Musharraf, i ha afirmat que no tornaria a ser primera ministra mentre ell ocupi el càrrec.
Bhutto ja havia sol·licitat en diverses ocasions que Musharraf abandonés el seus galons com a cap de les forces armades i es convertís en un president civil. Ara, però, per primer cop, Bhutto exigeix també que deixi la presidència del país.

En declaracions des de la casa de Lahore, on està tancada des d'aquesta matinada, quan les autoritats la van posar sota arrest domiciliari per impedir que participés en una gran protesta prevista per avui, Bhutto ha afirmat que Musharraf “ha anat massa lluny” i ha acabat “amb la fulla de ruta de la democràcia” a Pakistan.

L'exprimera ministra ha assegurat que el seu partit no manté converses amb el general, “ni directa ni indirectament”, en referència a l'acord de poder compartit que negociaven fa mesos. “Musharraf haurà de renunciar com a cap de l'exèrcit i com a president”, ha dit l'exmandatària.

Buttho denuncia també “l'ús massiu de la força policial contra dones i nens”. “No hi ha possibilitat de tornar enrere perquè tot aquell que s'associï amb el general Musharraf acaba contaminat”, ha dit la líder del PPP, qui assegura que la policia “no està només arrestant a persones, sinó que està trencant finestres i cases, humiliant a les dones, a les mares, a les germanes i a les esposes”.

Els EUA "han fet bé"
També ha considerat que els Estats Units “han fet bé en pressionar a Musharraf cap a la democràcia”, després que en els últims dies el govern de Washington instés a restaurar la Constitució i a celebrar eleccions lliures.

De forma paral·lela a l'arrest domiciliari de Bhutto, les forces de seguretat van llançar ahir a la nit una emboscada a Lahore en la qual han arrestat uns 200 activistes del PPP, mentre que a tot el Punjab són uns 3.000 activistes que es troben detinguts. L'objectiu és impedir la gran marxa convocada per avui pel partit de Bhutto contra l'estat d'excepció, una protesta que el govern ha declarat il·legal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.