Cultura

El MACBA exposa més de 140 obres a Frankfurt

La mostra cobrirà els límits temporals de la Col·lecció MACBA

El Frankfurter Kunstverein acull des d'avui una exposició amb més de 140 obres seleccionades del Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA), cosa que la fa una de les mostres més importants del programa de la cultura catalana com a convidada d'honor a la Fira del Llibre de Frankfurt, que s'inaugura oficialment demà, dimarts.

L'exposició El MACBA en el Frankfurter Kunstverein mostra obres d'artistes com Antoni Tàpies, Jorge Oteiza, el recentment mort Pablo Palazuelo, Jean Dubuffet, Henri Michaux, Antoni Muntadas, Ignasi Aballí, Alice Creischer, Carlos Pazos, Pere Portabella, Marcel Broodthaers o Pedro G.Romero.

Colecció MACBA
La mostra cobrirà els límits temporals de la Col·lecció MACBA, que comença en els anys cinquanta i arriba fins avui dia, i s'obre amb el principi de les avantguardes, l'adveniment de la fotografia i el cinema. L'exposició també reflecteix l'articulació de models de construcció de la realitat, la crisi del rol de l'artista i el debat sobre la naturalesa de l'art.

Aquesta exposició representa un experiment poc habitual ja que una societat artística --el Frankfurter Kunstverein-- allotja la col·lecció d'un museu --el Macba. Les dues institucions tenen magnituds i funcions diferents, ja que la societat artística es dedica a dialogar amb el present per predir el futur, mentre que el museu pretén definir el present amb un diàleg amb el passat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.