Societat

Berlusconi als damnificats pel terratrèmol: "Us ho heu de prendre com un cap de setmana de càmping"

El primer ministre italià Silvio Berlusconi ha aconsellat als refugiats del terratrèmol dels Abruços que es prenguin la seva estada a les tendes de campanya "com un camp de setmana de càmping". Berlusconi ha fet aquestes afirmacions aquest dimecres a la televisió alemanya N-TV després que s'hagi conegut l'actualització de la xifra de morts, que ja pugen a 260; de ferits, més de mil ferits, i 28.000 damnificats sense casa.

"No els falta de res. Tenen metges, menjar calent... És cert que el seu refugi actual és provisional, però s'ho han de prendre com un cap de setmana de càmping", ha dit el primer ministre italià al lloc dels fets, on milers de persones dormen en tendes i en centres d'acollida.

Aquest dimecres han arribat a L'Aquila els primers voluntaris internacionals. Es tracta de tres catalans, membres de l'associació K9, de Creixell, i porten tres gossos ensinistrats per trobar cadàvers. "Som els únics estrangers que hem entrat perquè tenim els gossos especialitzats en recerca de cadàvers. Els serveis d'emergència italians creuen que poden fer front a la situació ells sols", ha explicat Christian, un mosso d'esquadra que ha demanat permís al cos per poder participar en les operacions de rescat a L'Aquila.

Mentrestant, la població segueix atemorida per les contínues rèpliques del terratrèmol, l'última de les quals ha estat forta i s'ha registrat a primera hora del matí. Les rèpliques del terratrèmol estan provocant que les persones que no van voler abandonar casa seva hagin decidit anar a les carpes proveïdes pel govern, que ja acullen 17.000 desallotjats.

 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.