Política

La policia mata 4 membres d'Al-Qaida sospitosos de l'atemptat contra turistes catalans i bascos al Iemen

Quatre presumptes membres d'Al-Qaida, sospitosos d'estar vinculats a l'atemptat contra turistes catalans i bascos al Iemen, han mort en un enfrontament amb les forces de seguretat al nord-est del país, han informat fonts policials.

L'enfrontament ha tingut lloc avui en el marc d'una operació de les forces antiterroristes a la província de Mareb, on va passar l'atac suïcida del 2 de juliol, en el qual van morir vuit turistes i dos ciutadans iemenites, han explicat les mateixes fonts.

En l'operació, en la qual les forces han utilitzat helicòpters de l'Exèrcit, han estat detingudes tres persones més suposadament implicades en la planificació i l'execució de l'atac, han dit fonts de la seguretat iemenita.

El suïcida
Les autoritats han identificat Abdu Mohammad Sad Ahmad Reheqa, un jove de 20 anys, com el suïcida que va encastar el seu cotxe carregat d'explosius contra el comboi dels turistes davant un històric temple d'aquesta ciutat.

El setmanari 22 de Setembre, òrgan de les Forces Armades, va publicar el passat dia 2 els noms i les fotos de deu suposats membres de la "cèl·lula terrorista" que va planificar i va perpetrar l'atemptat, inclosos els del suïcida.

L'onzè còmplice
Un onzè còmplice, l'egipci Ahmed Basiuni Dueider, acusat per les autoritats d'haver ofert suport logístic als altres membres del grup, va morir el 4 de juliol en un tiroteig amb les forces de seguretat en un barri de l'oest de Sanà.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.